24
sept.
08

Text cu tentativă siropoasă…

În momentele-n care-mi permit luxul plictiselii, îmi trec tot felul de gânduri mai mult sau mai puţin năstruşnice prin cap. Bine-nţeles, de cele mai multe ori, imaginile care se proiectează pe retina minţii mele, sunt romantisme.
Mă gândeam la rânduri scrijelite pe-o foaie, la sentimente răvăşite printre litere, la emoţia care se accentuează cu fiecare buclă a fiecărei litere ce ia naştere din vârful unui condei. Altfel spus, scrisori.
Am încercat să-mi imaginez emoţia celui care-o scrie şi răsuflarea tăiată a celui care-o citeşte. Noroc cu toate cărţile de dragoste pe care le-am citit de-a lungul anilor şi cu filmele gen „Pride and Prejudice”… altfel mi-ar fi fost puţin cam greu să „zăresc” ceva cât de cât clar… era în care trăiesc nu mi-a permis să cunosc senzaţia pe propria-mi piele.
Chiar mi-aş dori să găsesc într-o zi în cutiuţa poştală, sau chiar pe masa mea de birou, un plic atent sigilat, care să ascundă un mesaj menit să-mi aducă un zâmbet pe faţă. Aş vrea să cunosc acel tremur al mâinilor când desfac plicul, acea privire fugară arzândă de nerăbdare aruncată fugitiv pe tot textul, murmurul care-mi părăseşte buzele, în timp ce citesc în şoaptă cele scrise. Aş vrea să pot săruta foaia, neavându-l pe expeditor lângă mine…
Măcar o dată, o singură dată. Nu am pretenţia la mai mult, sunt prea obişnuită cu sms-urile primite-n miez de noapte sau o dată cu apariţia primelor raze ale dimineţii, îmi sunt prea familiare discuţiile îndelungate de pe mess, care deseori se sfârşesc o dată cu revărsarea zorilor. Nu mă plâng de ceea ce am, doar că aş vrea să-ncerc şi romantismul clasic, simplist dar în acelaşi timp, atât de  profund  din punctul de vedere al sentimentelor.

Reclame

5 Responses to “Text cu tentativă siropoasă…”


 1. septembrie 24, 2008 la 4:44 am

  Eu am prins şi perioada scrisorilor… Cred că dacă scotocesc bine le mai găsesc, alături de alte chestiuţe de când eram puştoaică mai micuţă.

 2. 2 Carolina
  septembrie 24, 2008 la 8:12 am

  Norocoaso 😀 Te invidiez, sincer 😛

 3. septembrie 24, 2008 la 5:36 pm

  Well done, Ingeras! 🙂

  Da, sa stii ca are clasicul acesta un parfum deosebit..in ziua de azi un sms e ca un rau curgator..pe cand o scrisoare e ca si marea ->> se incalzeste greu si se raceste si mai greu.
  Sa ai parte de scrisori parfumate!

 4. 4 Carolina
  septembrie 24, 2008 la 7:05 pm

  Mulţumesc scumpa mea 🙂 . Scrisori să fie, nu email-uri 😀 .


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: